PaginaTags, belangrijk!

Wat zijn tags? Tags zijn eigenlijk woorden waardoor je tekst beter te vinden is op deze site.

Om tags te plaatsen ga je als volgt te werk:

Tags plaatsen is heel eenvoudig. Als je iets geplaatst hebt zie je onderaan de pagina een keuze menu staan, dat ziet er zo uit en is in blauwe letters: edit rate (0) tags discuss (etcetera)

Je kiest dan voor 'tags'. Tags die je altijd in moet vullen bij een gedicht zijn je eigen naam en wat het is, bijvoorbeeld een gedicht. Ook kan als tags de belangrijkste woorden invullen verwant aan het onderwerp waar je tekst over gaat. Dus stel je voor dat je Piet de Vries heet en dat je een gedicht geschreven hebt over een konijn die een wortel eet, dan kies je als tags: Piet de Vries konijn gedicht gedichten wortel

Ik heb even de naam Piet de Vries gebruikt, maar jij moet natuurlijk jouw eigen naam (of eigen pseudoniem) als tag invullen.

Op die tags zal je gedicht dan tenminste altijd op deze site gevonden kunnen worden. Dus als iemand gedichten op de site wil lezen, dan klikken ze ergens op de site het woord gedicht of gedichten aan, en dan verschijnt er een lijst met titels van geplaatste gedichten. Jouw gedicht staat dan ook in die lijst. Hoe meer tags je invult, hoe vaker je gedicht gelezen zal worden.

Voorbeeld: plaats je een foto bij je gedicht en neem je daarna het woord foto ook als tag op? Dan verschijnt je gedicht ook als iemand op het woord 'foto' klikt.

Als je geen tags bij je werk plaatst, is het moeilijk om werk op de site terug te vinden.

Ook leuk om te weten: hoe vaker dezelfde tag wordt ingevoerd, hoe groter dat woord in de lijst met tags verschijnt. Je naam kan dus groeien (en andere tags ook). Daardoor word je werk weer vaker gelezen door bezoekers, omdat die tags dan extra gaan opvallen.

Keywoorden plaatsen (vergeet dat niet!)

Keywoorden zijn de woorden in jouw tekst waarop je denkt dat mensen bij zoekmachines zullen zoeken. Keywoorden trekken dus bezoekers van buiten de site aan.

Hoe maak je keywoorden?
Bepaal eerst welke woorden in jouw tekst de belangrijkste woorden zijn. Gaat jouw tekst bijvoorbeeld over liefde of heb je een recensie over een game geschreven, dan zet je in zo'n geval het woord liefde in vette letters, en in de recensie het woord game en het woord recensie en de naam van de game bijvoorbeeld World Of Warcraft. In je tekst zullen nog meer woorden staan die belangrijk zijn, bijvoorbeeld het onderwerp van je tekst. Ook dat soort woorden zet je vet. Zet bovenaan je tekst, in de titel, altijd de belangrijkste keywoorden. De zoekmachines zoeken namelijk in de titels van pagina's naar keywoorden. Keywoorden zet je vet of cursief of je onderstreept ze om ervoor te zorgen dat je werk door zoekmachines gevonden wordt.

Hoe zet je tekst vet of schuin?

Vet: Door twee sterretjes ** voor een woord en twee sterretjes achter een woord te zetten.

**zo dus**

Schuin: Hoe zet je een tekst in cursief? Door twee // voor een woord te zetten en twee achter een woord.
//zo dus//

Onderstrepen: Hoe onderstreep je een woord? Door twee lage streepjes aan elkaar voor een woord __ en twee lage streepjes aan elkaar achter een woord te zetten.
__zo dus__

En hieronder zie je een voorbeeld van een wolk met tags die al op deze site zijn ingevoerd, klik maar eens een paar woorden aan en zie waar je terechtkomt.