Samenzwering

Een samenzwering van idioten

Was mediteren vijftien jaar geleden iets voor sandalen dragende zonlichtschuwe tiepjes, het is weer helemaal terug van weggeweest. Iedereen doet het én het brengt VERLICHTING!
Maar in hun haast zijn ze zó op zoek en zo door het bos de bomen niet meer ziend, dat ze hem nog niet herkennen al staan ze er tegenaan te pissen.
Marahishi Yogi zette de toon, wereldkundig gemaakt door John, George, Paul en Ringo die in hun LSD roes de Meester er op het laatst maar meteen van beschuldigden té veel met seks en pecunia bezig te zijn. De pot (Amerikaans voor marihuana) verwijt de ketel …

Daarna "de Bagwan" en dat was me een mooitje…!
"Rijk van binnen, rijk van buiten" was zijn slogan. Van het eerste raakte ik niet echt overtuigd, het tweede was buiten kijf maar wat wil je met twaalf Rolls Royces van pakweg Fl, 200.000 per stuk in de garage.
Maar hij had ook zijn slechte kanten. Vrije seks…..
Maar dan wel met huishoudhandschoenen aan, condoom of beflapje voor.
Wel eens geprobeerd zo´n gleuftapijtje? Errug lekker hoor alsof je een gerookte zalm met plastic verpakking en al moet eten, neen kierkleedjes aan mij niet besteed.

Oh ja. Bijna één vergeten. Ik ben haar zelfs gaan opzoeken, puur om te stangen.
"De vrouw in het blauw", wanneer ik haar minnaar zou zijn zou ik dag en nácht blauw zijn
Dat zei ik haar en; "jij parasiterende bezemsteel, op de ellende van anderen teren. Alleen voor jou mogen ze de brandstapel weer van zolder halen, samen met de Inquisitie!"
Haar ware aard werd ingestraald want giftig dat ze werd. "Wanneer U mijn vriend zou zijn, zou ik u vergif toedienen" zei ze vallend van haar eigen voetstuk.
" En wanneer U mijn vriendin was zou ik het met plezier innemen" antwoordde ik ad rem en het doek viel voor Vrouwe Vitriool.

Toen kwamen de "Celestijnse beloften" een soort van Tien geboden uit het snelbuffet.
Deze ultra rechtse gruwel las iedereen en geloofden er ook nog in.
Uw lezershart zal bloeden om het volgende statistiekje; met stip op één! En U vind het vreemd dat Mozes zijn berg niet meer af komt laat staan dat “de Zoon Van” ooit nog terugkeert? Wel hè. Oké dan ga ik gewoon verder.

Nu hebben we dan, val niet om, "The Secret" gelooft U het, ik niet maar het is dan ook Secret
Een schitterend door een marketingbureau gecreëerd meesterwerk mét DVD én 06 nummer van de hulplijn voor suïcidalen.
Ik had eerst begrepen dat het over Feng Sjwie ging, ja die ja, die binnenhuisarchitect.
Maar mijn buuv´hielp mij uit de droom, het ging over affirmeren???
"Gedachten zijn een kracht, fleemde de DVD, die U voor eigen voorspoed kunt aanwenden"
Zo lust ik er nog wel een paar. "Uw genezende krachten zijn bodemloos" ja en dit gezeik is oeverloos, laat haar lekker gaan affirmeren op de kinderkankerafdeling en dan eens zien wat er bodemloos is. De pijn en verdriet daar dat is bodemloos, oei ik val even uit mijn rol.
Maar ik wordt hier zo pissig van, als makke schapen gaan ze niet meer naar een dokter als ze ziek zijn, nee ze genezen zichzelf.
Stikkend in de aangeboden zakken lucht, dodelijk als een degenslikker met de hik.
Het zal mij verder jeuken! Maar dat het vervolg:” the Secret van the Secret” ook nog op de bestsellerslijst kwam deed mij werkelijk twijfelen aan mijn eigen geestelijke gezondheid!

Oorkaarsen, mandalatekenen, metamorfosemassage (echt waar) chakrahealing, aromatherapie (ha, voor cokesnuivers zeker), regressie, edelstenen, lichttherapie, aardstralen, wichelroeden, et cetera et cetera en duur allemaal!
Het aderlaten uit vroeger tijden heeft een uitstekende vervanger gevonden.
En Reiki niet te vergeten, de handoplegging voor atheïsten, een kennis van mij kan het en doet het zegt ze… en ik heb één keer een poging gewaagd toen ik aan een onverdraaglijke hoofdpijn leed. Kamertje met gedimd licht, New Age muziekje, wierookje, je kent het wel. Toen ik na een half uurtje thuis kwam was mijn hoofdpijn inderdaad even weg, samen met mijn gouden Rolex, mijn Cartier Koningsketting en tweehonderd Euro … Reiki dus:Tegenwoordig wijdverbreid, maar was er niet iemand die dat én meer vroeger al deed? Zo´n tweeduizend jaar terug?
Maar Hij kon ook over water lopen, zodra mijn kennis dat kan geloof ik haar dan?
En als ze water in wijn kan veranderen …. Laat ik mij dan echt behandelen? Echt niet! Dan sluit ik haar aan op mijn waterleiding!!!

.

  • Wil je reageren op deze bijdrage? Reageren is eenvoudig. Klik op ‘discuss’ onderaan deze pagina en geef vervolgens je mening over dit gedicht.
  • Je kunt ook een stem op bijdragen uitbrengen. Klik daarvoor op ‘rate’ onderaan deze pagina en druk op het plusteken + om een positieve stem uit te brengen.
  • Je eigen teksten verbeteren of aanpassen kan door op ‘edit’ te klikken onderaan een pagina.