Lady Gaga YouTube

Lady Gaga werd op 20 maart 1986 geboren in Yonkers (new York). Haar echte naam is Stefani Joanne Germanotta . Haar familie is van Italiaanse afkomst. Lady Gaga groeide uit tot een beroemde Amerikaanse zangeres en songwriter. Ook in Europa is haar ster zij als artieste rijzende, en zeer succesvol.

Lady gaga op YouTube

Het genre muziek wat zij maakt valt onder elektronicagenre. YouTube Filmpjes van Stefani Joanne Germanotta worden op Youtube rustig meer dan een miljoen keer bekeken. Blijkbaar kunnen jongeren geen genoeg van Lady Gaga krijgen. In 2008 kwam het debuutalbum van Lady Gaga uit. Haar werk bevat invloeden van David Bowie, Queen, Madonna en Michael Jackson.

Lady Gaga, jeugd

Stefani Joanne Germanotta is de echte naam van Lady Gaga. Ze groeide op in Manhattan. Toen ze vier jaar was leerde ze pianospelen en toonde al interesse voor muziek. Ze ging naar een privéschool, de Catholic school Convent of the Sacred Heart, waar ook de Hilton sisters en Caroline Kennedy opzaten. Stefani Joanne Germanotta kwam de beroemd e meisjes echter maar zelden tegen, en dan alleen nog in de gangen van het gebouw. Toen ze dertien jaar was schreef ze pianostukken trad ze wel eens op bij open podia. Ze was een van de jongste studentes aan de Tich School Of The Art, waar ze vanaf haar 17e muziek studeerde.

Lady Gaga Interscope Records

Toen ze twintig jaar was werd ze als songwriter aangenomen bij Interscope Records en ze schreef nummers voor bekende artiesten waaronder nummers voor Britney Spears en The Pussicat Dolls.
In 2008, kwam Lady GaGa’s debuutalbum, Fame uit. Er stonden nummers op die grote hits waren, zoals Just dance en Poker Face. Just Dance werd genomineerd voor een Grammy Award, categorie beste dansnummer.

Recensie, NF schrijfopdracht
Suzanne P.