Hoe plaats je nieuwe tekst en hoe verbeter je hier je tekst?

Een nieuwe tekst plaatsen

Ga naar 'Ad a new page.' (voeg een nieuwe pagina toe). Links onderaan deze pagina zie je dat venster bijvoorbeeld ook staan!) Vul daar eerst in het venster de titel van je tekst in. Als je bijvoorbeeld een gedicht plaatst, vul je daar dus de titel van je gedicht in. Plaats vervolgens je tekst. De tekst moet minimaal 2000 letters lang zijn. Bij gedichten zoals haiku's is het dus beter om meerdere gedichten op een pagina te plaatsen. Het is handig om de belangrijkste woorden (tags) in je tekst vet te maken (als je weet hoe dat moet) want dan word je gedicht of verhaal of artikel sneller gevonden door de zoekmachines en dus vaker gelezen. Klik op 'save' onderaan de pagina als je tevreden bent.

Biografie
Iedereen die veel schrijft en serieus bezig is met schrijven, is in feite een schrijver. Ook als u (nog) niet gepubliceerd heeft. Daarom stellen we biografieen van u als schrijver, zeer op prijs. Wat schrijft u in een biografie? Uw naam, geboortedatum en geboorteplaats, korte levensloop, welke rol schrijven (elk genre) in uw leven speelt, eventuele publicaties, opleiding en bijzonderheden over uw persoon of leven.

Een biografie schrijven is uiteraard niet verplicht. Biografieen mogen gewoon als een aparte pagina worden geplaatst in deze schrijven.wikidot.com database.

Je eigen tekst verbeteren of aanpassen

Lees de tekst die je geplaatst hebt altijd over. Zie je spelfouten in je tekst? Klik dan op 'edit', verander de spelfouten en klik opnieuw op 'save'. Wil je de tekst later aanpassen, langer maken of bijschaven, klik je ook op 'edit' brengt de veranderingen aan en klikt op 'save.'

Zet je naam onder je tekst als je dat wilt, dat is natuurlijk niet verplicht.
Na het plaatsen kan je 'tags' invoeren. Tags zijn eigenlijk de belangrijkste woorden van je tekst. Het worden ook wel signaalwoorden of keywoorden genoemd. De Tags zijn voor zoekmachine. Door de tags word je tekst sneller gevonden door zoekmachines. Tags voer je in nadat je je werk hebt opgeslagen. Onderaan de opgeslagen pagina zie je dan in de balk 'Tags' staan. Klik dat aan. De rest wijst zich eigenlijk vanzelf. Vul bij de Tags in elk geval je naam in en het onderwerp van je bijdrage, dus: foto, gedichten, verhaal, column, kunst, enzovoorts.