Game SPORE EA deel 4: De verstedelijkings fase

(Vervolg van Game SPORE EA deel 3: De stamfase)

Uiteindelijk heeft jouw stam zoveel kennis opgebouwd dat ze een eigen stad op gaan richten, of het een economische, een militaire of een religieuze stad wordt, hangt af van hoe je de vorige fase hebt doorgebracht. De bedoeling van deze fase is om de andere steden, die zich snel op zullen richten, over gaat nemen. Als je uiteindelijk 4 steden hebt overgenomen, hebben jouw onderdanen genoeg kennis om het luchtruim onveilig te maken.

Hierbij moet draait het vaak om strategie, handel, en wel of geen specerijengeisers in je bezit hebben(deze geisers zijn de bron van (bijna) alle inkomsten). En natuurlijk om de andere steden te verover/overtuigen/om te kopen.

Nadat je alle 12 steden, die over jouw planeet zijn verspreid, hebt veroverd, bouwen jouw onderdanen een ruimteschip om het hele universum te gaan veroveren, dat is hun doel. (Uiteindelijk…)

In deze fase kan je al je steden, inclusief gebouwen, kleding en voertuigen zelf ontwerpen. Ook kan je je eigen steden, ook die je veroverd hebt, zelf inrichten. Hoe veilig/tevreden/ongelukkig jouw onderdanen worden, ligt dus in jouw handen. (Bij wijze van spreken dan, He! XD)