14 Oktober zouden de Ufo's komen, ware religie, deel 8

Op 14 oktober 2008, zouden er volgens het Australische medium Blossom Goodchild (die nota bene ook actrice en schrijfster is) Ufo’s boven de wereld (waarschijnlijk in Alabama) verschijnen om aan mensen duidelijk te maken dat wij niet alleen zijn in het universum en om ons te waarschuwen voor ons zondige leven. Met haar overtuigingskracht had sekteleider Blossom Goodchild in een relatief korte tijd miljoenen volgelingen gekregen. Het waren voornamelijk Amerikanen, maar ook veel Europeanen, waaronder duizenden Nederlanders, waren overtuigd geraakt dat dit op 14 oktober 2008 daadwerkelijk ging gebeuren. Hoe onwaarschijnlijk klikt dit? Ufo's die ons komen waarschuwen, hoe kan men zoiets geloven? Toch geloven ook nu nog miljoenen mensen wereldwijd dat er binnenkort een god uit de hemel zal neerdalen om ons te straffen voor onze zonden. Het enige verschil zit hem in het feit dat die god niet in een ufo zal komen, maar op een voertuig van vuur en metaal…

Jesaja 66:15 Want zie, de Heer zal komen met vuur, en zijne wagens zijn als het onweder,[…]

God heeft in de bijbel ook een zwaard in zijn hand, wat eigenlijk niet meer van deze tijd is. Dus wordt het zwaard nu niet meer letterlijk genomen, maar figuurlijk, als een symbool van strijd en overwinning.

Ook bij de sekte van Blossom Goodchild zien we hoe massahysterie geloof in onwaarschijnlijke zaken voedt, en dat onrealistische denkbeelden gemakkelijk als totale waarheid wordt aangenomen. Ook goed intelligente mensen kunnen volledig opgaan in dergelijke denkbeelden. De overtuiging zit zo diep dat mensen letterlijk niet meer helder kunnen denken en geen bewijzen meer nodig hebben om de gekste dingen te geloven, als ze eenmaal geloven in een of andere aangenomen of veronderstelde (collectieve) waarheid.

Jezus zal binnenkort terugkomen. Hoe binnenkort dan? Ach, gewoon binnenkort…

Uiteraard verschenen de Ufo’s van Blossom Goodchild niet. Ook de volgelingen van Jezus (Yeshua) geloofden in zijn tijd dat hij snel terug zou komen. Toen dat niet gebeurde zocht men naar meer symbolische beloftes in zijn woorden. Misschien hadden ze hem verkeerd begrepen want de overtuiging bleef bij een kleine groep (joodse) christenen bestaan. Tot op de dag van vandaag wordt er gewacht op zijn spoedige terugkeer. 'Binnenkort' blijkt in religies steeds weer een heel rekbaar begrip.

NF4, ware religie, anna appels. Deel 8